A4 Beskæftigelse
Køb abonnement

Ny rapport: Kommuner forbedrer fleksjobindsatsen - systematisk samarbejde med virksomheder gør en forskel

Nyhed|
17. februar 2025 kl. 6.00
Kommunerne arbejder mere systematisk, end de har gjort længe, med at få fleksjobbere med en lille arbejdsevne til at gå op i tid. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kommunernes systematiske samarbejde med borgere og virksomheder har forbedret fleksjobindsatsen, viser ny revisionsrapport.

Kommunerne arbejder mere systematisk, end de har gjort længe, med at få fleksjobbere med en lille arbejdsevne til at gå op i tid. Det skyldes et forbedret samarbejde med borgere og virksomheder.

Det viser en ny, såkaldt temarevision fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star).

LÆS OGSÅ: Odense Kommune i åbent brev til minister: Hjælp os - og lad flere unge få førtidspension midlertidigt

Temarevisionen kommer på bagkant af en fokusrevision fra 2021, der viste, at kommunerne ikke i tilstrækkeligt omfang dokumenterede, hvornår fleksjobbere med begrænset arbejdsevne kunne øge deres timetal på arbejdsmarkedet.

”Det billede har nu ændret sig,” skriver Star og hæfter sig ved, at kommunerne nu "i vid udstrækning følger loven og intentionen i den".

Udviklingen fremgår også af rapporten ’Status på arbejdsmarkedet’, som Beskæftigelsesministeriet udgav sidste år. Rapporten viser, at borgere, der er visiteret til et fleksjob på under fem timer om ugen, har øget deres arbejdstimer betragteligt i en periode på godt seks år. Andelen i denne gruppe af fleksjobbere, der har øget deres arbejdstimer, er således vokset fra knap 21 procent i januar 2018 til knap 30 procent i juli 2024.

Revisorerne, der står bag temarevisionen, har lavet fem anbefalinger til kommunerne, om hvordan de kan forbedre fleksjobindsatsen yderligere. Læs anbefalingerne her.

Mere fra A4 Beskæftigelse

GDPR