A4 Beskæftigelse
Køb abonnement

Minister undrer sig over udvikling i seniorpensionsager: ”Det skal gerne være sådan, at tingene er politisk besluttet”

Tilbagetrækning|
21. november 2024 kl. 6.00
SF's Karsten Hønge havde indkaldt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til samråd om udviklingen for seniorpension. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det beror ikke på en politisk beslutning, at en større andel af danskere får afslag på deres ansøgning om seniorpension. Det understregede beskæftigelsesministeren på et samråd onsdag.

Stadig flere danskere, der søger om seniorpension, får deres ansøgning afvist. Derfor var beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) onsdag i et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Her understregede ministeren, at det ikke skyldes en politisk beslutning, at det er blevet sværere at få tilkendt seniorpension. Netop derfor er hun interesseret i at komme til bunds i, hvorfor udviklingen er, som den er. Det skriver TV 2.

”Derfor så er det selvfølgelig også en udvikling, som jeg er meget, meget interesseret i at blive klogere på som minister. Det skal gerne være sådan, at tingene er politisk besluttet,” lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen på samrådet, som SF’s Karsten Hønge havde indkaldt til.

LÆS OGSÅ: Mens Socialdemokratiet lurepasser, er FH-formand klar i spyttet: Ny pensionsalder skal ikke være differentieret

I første kvartal 2022 var tilkendelsesandelen for seniorpension oppe på 97 procent, men siden er den støt dalet med fjerde kvartal 2023 som absolut lavpunkt. Her fik 57 procent af ansøgerne tilkendt seniorpension. I tredje kvartal 2024, hvor den seneste opgørelse er fra, er andelen dog steget til 71 procent. Det viser tal fra Jobindsats.dk.

På samrådet fortalte beskæftigelsesministeren også, at hun holder nøje øje med klagesagerne hos Ankestyrelsen. I år har styrelsen ifølge TV 2 indtil videre ophævet 26 sager, hvor ansøgere har fået medhold i, at de havde ret til seniorpension, selv om de i første omgang fik afslag på det. Sidste år og forrige ophævede Ankestyrelsen syv afgørelser.

Mere fra A4 Beskæftigelse

GDPR