
I den seneste tid har forlaget Lindhardt og Ringhof været genstand for beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø og en seksuelt grænseoverskridende kultur.
Både Frihedsbrevet og Berlingske har beskrevet en kultur, hvor en brutal og seksualiseret ledelsesstil er blevet faciliteret af blandt andre forlagets administrerende direktør, Lars Boesgaard, og hvor kvindelige medarbejdere er blevet brugt som en slags forfatterpleje.
Men nu frikendes forlaget i store træk i ejeren af forlaget, Egmonts, egen undersøgelse af kulturen, skriver Lindhardt og Ringhof i en pressemeddelelse.
En af hovedkonklusionerne i Egmonts undersøgelse er, at der ikke kan identificeres en generel dårlig eller krænkende arbejdskultur på forlaget, og at der heller ikke kan påvises en seksuelt grænseoverskridende adfærd fra forlagsdirektør Lars Boesgaards side. Samtidig når undersøgelsen frem til, at der generelt er en høj medarbejdertilfredshed på forlaget.
Vil sikre bedre arbejdsmiljø
Også beskyldningerne om forfatterpleje af intim karakter tilbagevises i undersøgelsen.
Dog fastslår undersøgelsen også, at der har været sager om upassende adfærd gennem årene, der skulle have været håndteret bedre, samt at nogle medarbejdere oplever en for stor arbejdsbyrde og en for direkte ledelsestone.
"Kritikken af min ledelsesstil har været en øjenåbner for mig. Det gælder min indimellem direkte måde at kommunikere på, men også kritikken af skulderklem, som for mig altid har været kollegialt ment. Jeg vil gerne undskylde over for de medarbejdere, som er blevet påvirket af min facon. Det tager jeg til mig," siger administrerende direktør Lars Boesgaard i pressemeddelelsen.
Lindhardt og Ringhof vil nu igangsætte en række tiltag, der skal sikre et godt arbejdsmiljø. Tiltagene omfatter blandt andet en udvidet arbejdsmiljøorganisation med flere arbejdsmiljørepræsentanter og udvidet ledertræning på tværs af forlaget.
Egmonts undersøgelse af arbejdskulturen på Lindhardt og Ringhof har primært haft fokus på perioden fra 2020.