
I november sidste år blev et flertal i Folketinget enige om et forsøg med kulturpas til unge, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.
Den ene del af aftalen handlede om et digitalt betalingskort, de unge kan bruge på kultur- og idrætsaktiviteter, mens den anden del var en pulje på 40 millioner kroner til længerevarende kulturpasforløb.
Og nu er der sat navn på de 15 forløb, der har fået penge fra puljen, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.
"Forsøg med kulturpas er en svær mission, for det handler om at få unge, der står et udfordrende sted i livet, inkluderet i de fællesskaber, mange af os andre tager for givet. Derfor skal vi tage nye håndtag i brug. Et af de håndtag er de længerevarende kulturpasforløb, som vi nu giver penge til. Og jeg har store forhåbninger," siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i pressemeddelelsen.
Målgruppen for kulturpasforløbene er de omkring 43.000 unge, der hverken har en ungdomsuddannelse, er i over 18 timers beskæftigelse eller er i gang med en uddannelse. Derudover rummer målgruppen de omkring 8.000 unge på den forberedende grunduddannelse (FGU).
De 15 længerevarende kulturpasforløb, der har fået penge fra puljen, kan ses her.