
I den seneste ansøgningsrunde om AMU-udbud har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afvist over halvdelen af ansøgningerne.
Kun 17 ansøgninger er blevet godkendt ud af i alt 42.
De 17 ansøgninger kommer fra i alt ti ansøgere, hvoraf fem tilhører samme private udbyder. Dekras navn står nemlig på ti ud af de 17 udbudsgodkendelser.
Det viser det brev, som Stuk har sendt til ansøgerne, og som A4 Uddannelse er i besiddelse af.
Artiklen fortsætter under tabellen
Med VEU-trepartsaftalen fra 2017 blev det besluttet, at det skal være muligt at ansøge AMU-udbud løbende ud over ved de samlede AMU-udbudsrunder, hvor alle udbudsgodkendelser er i spil.
Der skal være tungtvejende grunde, til at blive godkendt som AMU-udbyder mellem de faste udbudsrunder. De grunde er enten, at en eksisterende udbyder ikke i tilstrækkelig grad har levet op til sin udbudsforpligtelse, eller hvis der har været ny udvikling i teknologi, ændret regulering eller markant ændrede markedsforhold.
Ansøgningsfristen for udbudsrunden var 4. september, og 29. november landede afgørelserne efter indstilling fra VEU-rådet.
Vurderingsprocessen
Ansøgningerne er blevet vurderet ud fra, at der skal tungtvejende grunde til, at en ansøger kan godkendes til AMU-udbud mellem de faste
udbudsrunder. Derudover er de blevet vurderet ud fra samme kriterier som ved udbudsrunden i 2019 og ved de løbende ansøgningsrunder i 2020 til 2023.
Disse kriterier er:
- Kvaliteten af det faglige miljø
- Forsyningssikkerhed og kapacitet - herunder regional og geografisk spredning
- Fleksibilitet og tilpasningsevne
- Samarbejde med andre VEU-udbydere om udbud samt samarbejde med virksomheder og andre aktører
Kilde: Stuk