
Et nyt nationalt partnerskab mellem virksomheder, civilsamfund, kommuner og mange andre skal løfte sårbare unge væk fra passiv forsørgelse og ind i fællesskaberne på arbejdspladserne.
Partnerskabet er indtil videre en hensigtserklæring mellem aktørerne om at ville gøre en indsats for at få flere af de 43.000 unge, der ikke er i job eller uddannelse, i arbejde. Til gengæld er der ikke opstillet en konkret målsætning om, hvor mange unge man skal have hjulpet i arbejde inden for en overskuelig fremtid, skriver A4 Beskæftigelse.
LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 BESKÆFTIGELSE: Professor foreslog drastiske ændringer i ungeindsatsen. Nu giver han sit bud på, hvordan regeringens storstilede plan for sårbare unge bliver en succes
Jon Kvist, der er professor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, sad med i en regeringsnedsat reformkommission, der i 2023 blandt andet anbefalede at etablere et lignende partnerskab. Han mener, at ungeløftet og partnerskaberne er helt i tråd med det, han og Reformkommissionen foreslog, og er særligt glad for, at regeringen lægger op til, at det skal være de lokale partnerskaber mellem den enkelte kommune, lokale arbejdspladser og civilsamfundet for at sikre, at de unge får fodfæste på arbejdsmarkedet.
”Det varierer på tværs af kommuner, hvilke udfordringer man har med de unge, og hvilke muligheder man har lokalt for at løse de udfordringer. Vi håbede, at man ville lave nogle nationale rammer, der tog højde for de lokale forskelle, så man kan lykkes lokalt. Når jeg læser ungeløftet og det nationale partnerskab, virker det også til, at det er det, man vil,” siger Jon Kvist til A4 Beskæftigelse.
Det nationale partnerskab blev konkretiseret på et topmøde på Marienborg i sidste uge.