Lønløft hvordan? Beskæftigelsesminister peger på Fogh-trepart og vinterpakke

20220501-194721-L-1920x1245we
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) støder på en sygeplejerske til 1. maj i Fælledparken 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rekrutteringsudfordringer bliver styrende for regeringens lønforslag, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Regeringens nylige omvendelse i spørgsmålet om politisk indblanding i offentligt ansattes løn har fremstået som et smukt men uhåndgribeligt luftkastel.

Spørgsmålene står i kø: hvordan forestiller man sig helt praktisk, at Christiansborg skal tilføre lønkroner til velfærdsfagene uden ramaskrig mellem faggrupper, statsfallit og brud på den danske model? 

LÆS OGSÅ: Faglig kommentator: Mettes kovending er gennembrud for offentligt ansattes lønkamp

I et interview i Børsen løfter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu lidt af sløret for, hvordan regeringen vil gribe lønspørgsmålet an. 

Afsættet for at skrue på lønknapperne bliver rekruttering og fastholdelse - og dermed ikke, hvem der "fortjener" mere i løn, slår ministeren fast og fremhæver to konkrete politiske eksempler:

"Det er faktisk ikke meget ulig det, man gjorde tilbage i 2007 med den store trepartsaftale, som Anders Fogh lavede med fagbevægelsen i den offentlige sektor. Eller for den sags skyld så anderledes end den vinterpakke, som vi lavede før årsskiftet, som også gav muligheder for, at man kunne lave initiativer, så man kunne fastholde og rekruttere kernemedarbejdere uden for reguleringsordningen," siger Peter Hummelgaard (S) til avisen.

LÆS OGSÅ: Madsen: Kig mod Fogh for at tage livtag med velfærdskrisen uden at gøre vold på den danske model

Ministeren nævner specifikt sygeplejersker med en forgæves rekrutteringsrate på 46 procent og sosu-fagene, hvor 42 procent forsøg på at ansætte en sosu-assistent slår fejl.