Regeringen vil udpege tre klimaskoler i nyt erhvervsskoleudspil

BeFunky-collage_-_2024-05-26T101132.628
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) præsenterer nyt erhvervsskoleudspil. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
For at sikre, at erhvervsskolerne er på forkant med den grønne omstilling, vil regeringen udpege tre klimaerhvervsskoler og afsætte en halv milliard kroner til grøn efteruddannelse, udstyr og lærerkompetencer i nyt erhvervsuddannelsesudspil.

500 millioner kroner til tidssvarende udstyr og grønne lærerkompetencer på erhvervsuddannelserne, tre klimaerhvervsskoler og en permanentgørelse af videnscentrene på erhvervsskolerne.

Det er nogle af regeringens forslag i et nyt erhvervsskoleudspil 'Forberedt på Fremtiden IV', der skal understøtte faglærte til den grønne omstilling.

"I mine øjne giver det rigtig god mening, at give tre skoler mulighed for at løbe lidt i forvejen og hjælpe andre skoler med den grønne omstilling inden for transport, landbrug, byggeri og energi. Det er fuldstændig afgørende, hvis vi skal nå i mål med vores ambitiøse klimamål,” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

Regeringen foreslår helt konkret at afsætte cirka 300 millioner kroner over fire år til erhvervsskolerne, så de kan investere i tidssvarende og grønt udstyr og sikre de rette lærerkompetencer.

Størstedelen af midlerne skal øremærkes investering i udstyr på uddannelser inden for hovedområderne fødevarer, jordbrug og oplevelser samt teknologi, byggeri og transport.